Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja


Dagens middag blev en pasta med blåmusslor. Var egentligen sugen på spaghetti vongole men hittade inte den typen av musslor, det kanske inte är rätt säsong. Det här blev gott i alla fall.

1 kg färska blåmusslor
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1,5 del vitt vin
2 del vispgrädde
1 halv chili (urkärnad)
persilja, hackad
saft av 1/2 citron
salt, peppar
spaghetti

Borsta musslorna och släng de som inte stänger sig. Fräs musslorna med vitlök i oljan. Häll på vin och koka under lock i ca två minuter. Ta ur musslorna med en hålslev och släng alla som inte öppnat sig. Häll i grädde och låt koka ihop i två minuter. Smaksätt med citron, salt och peppar. Blanda ner hackad chili, persilja och kokt pasta.



Kommentarer

Populära inlägg