Paella

Lillasyster älskar paella och åt det mest varje dag när vi var på Mallorca förra sommaren. Det här är mitt andra försök att få till rätten. Bättre än förra gången men inte perfekt ännu. Jag hade ingen riktigt lämplig panna att göra den i och fick använda en traktörpanna, inte helt optimalt.

900 g kycklinglårfilé
4 små färska chorizo
1 röd paprika, strimlad
Olivolja
2 hackade gula lökar
1 hackad vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
1 förpackning körsbärstomater, delade
6 dl buljong
5 dl avorioris
1 förpackning saffran
1,5 tsk salt
1 nät musslor
300 gram gröna ärtor
300 gram skalade räkor

Bryn kycklingen och chorizon i olja. Häll i lök, vitlök och paprikastrimlor och låt det brynas också.
Häll i riset, bryn tills det är glansigt och tillsätt sedan vinet.
Koka i några minuter och häll i delade tomater och buljong.
Häll i stött saffran, peppar och salt.
Låt småputtra utan lock i ca 25 minuter. Håll koll så det inte bränns!
Rensa musslorna under tiden. Släng trasiga musslor och de som inte öppnar sig.
När ca 5 minuter återstår av koktiden, häll i musslor och ärtor.
Kasta musslor som inte öppnat sig.
Smak av och blanda i räkor. Servera med citronklyftor.

Kommentarer

Populära inlägg