Vallmofrallor

 

Det här är mina barns favoriter. Enkla att göra, även om det tar tid med den långa jästiden, och fullständigt fiberfria. Ett recept från Elle Mat & Vin maj-juni 2013.

Vallmofrallor
Blir ca 12 frallor
2 msk smält smör
3 dl mjölk
2 dl kallt vatten
25 gr jäst
12-13 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg, vallmofrö

Häll vatten, mjölk och smör i en bunke. Smula ner jästen och rör till den löst sig.
Tillsätt mjölet och arbeta i maskin eller för hand ca 5 minuter.
Låt degen vila 30 minuter.
Strö över saltet och arbeta degen 5 minuter igen. Plasta in bunken och låt jäsa 4 timmar (jag har oftast fuskat och bara jäst den i 1-2 timmar).






Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader för vanlig ugn.
Mjöla bakbordet och stjälp upp degen.
Dela den i 12 bitar och forma till bullar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda ca 12 minuter tills bullarna har fin färg.
 
 


Kommentarer

Populära inlägg