Multi-kulti söndagsmiddag
![]() |
Sidfläsk, pak choi och spetspaprika i svart bönsås |
I dag var vi sugna på något asiatiskt med kött och hittade det här i Jenni Walldéns (Sveriges mästerkock 2013) blogg. Jag kunde inte få tag på någon svart bönsås så det fick bli lite ändringar i receptet. Det är inte världens vackraste rätt men attans vad gott det blev!
Sidfläsk, pak choi och spetspaprika i svart bönsås
Ingredienser:
400 gr rimmat skivat stekfläsk
1 gul lök, tunt skivad som båtar
2 röda spetspaprikor, urkärnad och delad i bitar
2 pak choi, bladen separerade och delade på mitten
2 vitlöksklyfor, pressade
2 cm ingefära, riven
1 förpackning Hoisin woksås (2 msk black bean sauce i originalreceptet)
3 msk muscavadosocker
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk hoisinsås
2 tsk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
0,5 msk sesamolja
Gör så här:
Blanda ingefära, black bean sauce, vitlök, muscavadosocker, balsamvinäger, hoisinsås, tomatpuré, sambal, och sesamolja till en tjock sås.
Skär fläsket i bitar och stek så de får fin färg.
Tillsätt lök och paprika i pannan och låt steka i några minuter. Lägg i pak choi och låt fräsa med i 30 sekunder. Tillsätt såsen, rör runt och det hela få ett uppkok.
Servera med jasminris.
Senast jag åt pimientos de padrón var på en uteservering på ett torg i Sevilla med spansk gitarrmusik i bakgrunden. Lite svårt att uppnå samma känsla hemma en söndagskväll i april men det är ändå gott. Jag har inte fått tag på det tidigare men nu finns det i påsar i ICA:s sortiment. Vissa av paprikorna kan vara starka så det är ett lotteri.
Receptet är busenkelt:
Stek paprikorna i rejält med olivolja till skinnet bubblar och mörknar.
Lägg på ett fat och strö över flingsalt. Ät med fingrarna.
![]() |
Pulled pork nachos |
Värm pulled pork och lägg lite på varje nachochips.
Toppa med finhackad gurka och fänkål och majonäs blandad med wasabi.
Vi fick ett tips senast vi handlade te om att göra kallbryggt jasminte. Man lägger helt enkelt te i en kanna kallt vatten och låter dra någon timme. Det blev en vacker dryck med blommig smak och lite beska.
Kommentarer
Skicka en kommentar